Kokkerellen in de cel
Vrije Universiteit Brussel
Maatschappij
Workshop
Gestoomde bosduif op een bedje van rijst. Al aan het watertanden? Nochtans is dit geen gerecht uit een sterrenrestaurant, maar een lekkernij bereid door een gedetineerde. In België gaan heel wat gedetineerden, bij gebrek aan toegang tot een keuken, in hun cel culinair-creatief aan de slag met een waterkoker of microgolfoven. An-Sofie Vanhouche (VUB) onderzocht de plaats die voedsel inneemt in hun dagelijkse leven. Duidelijk is dat voedsel in de gevangenis, een plaats waar mensen controle verliezen en verveling troef is, een uitzonderlijke bron van plezier kan zijn. Maar het kan ook de terugkeer van gedetineerden naar de samenleving bevorderen. Kom meer te weten tijdens de lezing en bereid zelf een gevangenisrecept!
Organisatie

Waar & Wanneer
Zondag 24 november 2019
Mallemunt, Verdieping 3 - Vergaderruimte 3
Aanvangsuren: 12u30
Duur: 30 à 45 minuten
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Inschrijven
Gratis inschrijven voor deze workshop kan op de dag zelf aan de rode balie op verdieping 1