Kokkerellen in de cel

Vrije Universiteit Brussel

Maatschappij

Workshop



Keer terug naar het overzicht


Gestoomde bosduif op een bedje van rijst. Al aan het watertanden? Nochtans is dit geen gerecht uit een sterrenrestaurant, maar een lekkernij bereid door een gedetineerde. In België gaan heel wat gedetineerden, bij gebrek aan toegang tot een keuken, in hun cel culinair-creatief aan de slag met een waterkoker of microgolfoven. An-Sofie Vanhouche (VUB) onderzocht de plaats die voedsel inneemt in hun dagelijkse leven. Duidelijk is dat voedsel in de gevangenis, een plaats waar mensen controle verliezen en verveling troef is, een uitzonderlijke bron van plezier kan zijn. Maar het kan ook de terugkeer van gedetineerden naar de samenleving bevorderen. Kom meer te weten tijdens de lezing en bereid zelf een gevangenisrecept!

Organisatie

Waar & Wanneer


Zondag 24 november 2019
Mallemunt, Verdieping 3 - Vergaderruimte 3
Aanvangsuren: 12u30
Duur: 30 à 45 minuten

Leeftijd

Vanaf 13 jaar

Inschrijven

Gratis inschrijven voor deze workshop kan op de dag zelf aan de rode balie op verdieping 1